Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka wzmacnia organizm
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666237
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 68
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 506
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5717
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666237
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 68
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 506
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5717
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Składniki
Wykonanie: Dojrzałą dynię obrać ze skórki, wykroić pestki, pokroić w kostkę, przełożyć do słoja i zalać wódką. Odstawić w chłodne miejsce na około 2-3 tygodnie. Po tym czasie ugotować syrop z wody i cukru i dodać do odcedzonego alkoholu. Wymieszać i odstawić na 24 godziny, po czym przefiltrować i przechowywać w chłodnym miejscu przez około 6 miesięcy.