Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka wzmacnia organizm
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3469
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 605
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3754
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 314
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 565
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3469
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 605
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3754
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 314
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 565
Składniki
Wykonanie: Dojrzałą dynię obrać ze skórki, wykroić pestki, pokroić w kostkę, przełożyć do słoja i zalać wódką. Odstawić w chłodne miejsce na około 2-3 tygodnie. Po tym czasie ugotować syrop z wody i cukru i dodać do odcedzonego alkoholu. Wymieszać i odstawić na 24 godziny, po czym przefiltrować i przechowywać w chłodnym miejscu przez około 6 miesięcy.