Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka wzmacnia organizm
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Dojrzałą dynię obrać ze skórki, wykroić pestki, pokroić w kostkę, przełożyć do słoja i zalać wódką. Odstawić w chłodne miejsce na około 2-3 tygodnie. Po tym czasie ugotować syrop z wody i cukru i dodać do odcedzonego alkoholu. Wymieszać i odstawić na 24 godziny, po czym przefiltrować i przechowywać w chłodnym miejscu przez około 6 miesięcy.