Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający, zimny drink z arbuza i cytryn, idealny na upalny, parny dzień.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 84
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 185
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 201
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 429
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 84
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 185
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 201
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 429
Składniki
Potrzebujemy arbuz, ja użyłam 5 kilogramowy z którego było 3 litry czystego soku.
Ścinamy taki dekiel z góry arbuza.
Wydrążamy całe wnętrze arbuza, delikatnie, tak żeby nie uszkodzić jego ścianek.
Do wydrążonego arbuza mocujemy kranik, wycinamy otwór wycinarką do ogryzków w jabłkach.
Wydrążony miąsz arbuza miksujemy.
Cedzimy przez pieluchę tetrową lub gazę.
Do soku z arbuza wciskamy sok z cytryn, wstawiamy do lodówki żeby schłodzić. Do schłodzonego soku wlewamy wódkę, mieszamy i wymieszany wlewamy do przygotowanego arbuza.
Arbuz zakrywamy wcześniej ściętym deklem. Zalecam arbuz umieścić na wyższej salaterce lub miseczce, tak żeby można było postawić pod kranik pojemnik do drinku.
Uruchamiamy kranik i wlewamy sobie drink. Na zdrowie :)