Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający, zimny drink z arbuza i cytryn, idealny na upalny, parny dzień.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Potrzebujemy arbuz, ja użyłam 5 kilogramowy z którego było 3 litry czystego soku.
Ścinamy taki dekiel z góry arbuza.
Wydrążamy całe wnętrze arbuza, delikatnie, tak żeby nie uszkodzić jego ścianek.
Do wydrążonego arbuza mocujemy kranik, wycinamy otwór wycinarką do ogryzków w jabłkach.
Wydrążony miąsz arbuza miksujemy.
Cedzimy przez pieluchę tetrową lub gazę.
Do soku z arbuza wciskamy sok z cytryn, wstawiamy do lodówki żeby schłodzić. Do schłodzonego soku wlewamy wódkę, mieszamy i wymieszany wlewamy do przygotowanego arbuza.
Arbuz zakrywamy wcześniej ściętym deklem. Zalecam arbuz umieścić na wyższej salaterce lub miseczce, tak żeby można było postawić pod kranik pojemnik do drinku.
Uruchamiamy kranik i wlewamy sobie drink. Na zdrowie :)