Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający, zimny drink z arbuza i cytryn, idealny na upalny, parny dzień.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 211
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4872
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44777
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 401
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 211
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4872
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44777
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 401
Składniki
Potrzebujemy arbuz, ja użyłam 5 kilogramowy z którego było 3 litry czystego soku.
Ścinamy taki dekiel z góry arbuza.
Wydrążamy całe wnętrze arbuza, delikatnie, tak żeby nie uszkodzić jego ścianek.
Do wydrążonego arbuza mocujemy kranik, wycinamy otwór wycinarką do ogryzków w jabłkach.
Wydrążony miąsz arbuza miksujemy.
Cedzimy przez pieluchę tetrową lub gazę.
Do soku z arbuza wciskamy sok z cytryn, wstawiamy do lodówki żeby schłodzić. Do schłodzonego soku wlewamy wódkę, mieszamy i wymieszany wlewamy do przygotowanego arbuza.
Arbuz zakrywamy wcześniej ściętym deklem. Zalecam arbuz umieścić na wyższej salaterce lub miseczce, tak żeby można było postawić pod kranik pojemnik do drinku.
Uruchamiamy kranik i wlewamy sobie drink. Na zdrowie :)