Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam po małej przerwie. Jak widzicie zima zmierza do nas wielkimi krokami, więc trzeba dbać o siebie i bliskich. Proponuję piwny grzaniec, który jest super napitkiem na chłodne dni. Nawet Ci, którzy nie przepadają za piwem polubią ten przepis.
Chili con carne tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej, spotykana często jak...
Odsłon: 98
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 114
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 554
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 148
Chili con carne tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej, spotykana często jak...
Odsłon: 98
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 114
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 554
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 148
Składniki
Na początku robimy kogel mogel, czyli oddzielamy żółtko od białka. Do żółtka dodajemy cukier i kręcimy, czyli ubijamy jajko z cukrem.
Następnie wlewamy piwo do garnka ( 0,5 l na dwie osoby), wrzucamy goździki, cynamon i podgrzewamy.
Jak piwo jest gorące, ale nie dopuszczamy do gotowania to zaparzamy kogel mogel dodając do żółtka trochę gorącego piwa i mieszamy. Robimy to samo dalej tak by jajko się rozpuściło, ale nie zważyło. Jak już jest konsystencja napoju to dodajemy kogel mogel do piwa i mieszamy. Podgrzewamy 1-2 minuty i zdejmujemy z palnika. Nalewamy do szklanki i pijemy uważając bo jest bardzo gorący napitek. Życzę smacznego