Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie białej czekolady i aromatycznych przypraw! Gorący napój doskonały na chłodne zimowe wieczór!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34170
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34170
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, następnie dodajemy laskę cynamonu, goździki, gałkę muszkatołową, imbir oraz kurkumę. Całość zagotowujemy i odstawiamy na pięć minut.
Po upływie wyznaczonego czasu łyżką cedzakową wyciągamy goździki i laskę cynamonu.
W ciepłym mleku rozpuszczamy czekoladę. Gotowy napój podajemy od razu po przygotowaniu. Na zdrowie.