Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebem jest tylko z nazwy, w rzeczywistosci jest to bardzo smaczne ciasto z jablkami, orzechami i suszonymi owocami. Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 794
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420435
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1752
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 794
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420435
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1752
Składniki
Zetrzec jablka na tarce o duzych oczkach, orzechy grubo posiekac. Wszystkie skladniki oprócz maki i proszku do pieczenia wymieszac i odstawic na cala noc.
Nastepnego dnia dodac make i proszek do pieczenia, wyrobic ciasto i uformowac bochenek chleba. Piec w foremce wylozonej papierem do pieczenia w temp. 160° C ok. 60-80 minut w zaleznosci od wielkosci bochenka.
Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków. Zawiniety w folie przechowuje sie 3-4 tygodnie.