Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebem jest tylko z nazwy, w rzeczywistosci jest to bardzo smaczne ciasto z jablkami, orzechami i suszonymi owocami. Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16877
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 325
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24072
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16877
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 325
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24072
Składniki
Zetrzec jablka na tarce o duzych oczkach, orzechy grubo posiekac. Wszystkie skladniki oprócz maki i proszku do pieczenia wymieszac i odstawic na cala noc.
Nastepnego dnia dodac make i proszek do pieczenia, wyrobic ciasto i uformowac bochenek chleba. Piec w foremce wylozonej papierem do pieczenia w temp. 160° C ok. 60-80 minut w zaleznosci od wielkosci bochenka.
Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków. Zawiniety w folie przechowuje sie 3-4 tygodnie.