Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebem jest tylko z nazwy, w rzeczywistosci jest to bardzo smaczne ciasto z jablkami, orzechami i suszonymi owocami. Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326244
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12035
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16690
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5397
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326244
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12035
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16690
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5397
Składniki
Zetrzec jablka na tarce o duzych oczkach, orzechy grubo posiekac. Wszystkie skladniki oprócz maki i proszku do pieczenia wymieszac i odstawic na cala noc.
Nastepnego dnia dodac make i proszek do pieczenia, wyrobic ciasto i uformowac bochenek chleba. Piec w foremce wylozonej papierem do pieczenia w temp. 160° C ok. 60-80 minut w zaleznosci od wielkosci bochenka.
Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków. Zawiniety w folie przechowuje sie 3-4 tygodnie.