Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebem jest tylko z nazwy, w rzeczywistosci jest to bardzo smaczne ciasto z jablkami, orzechami i suszonymi owocami. Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 427
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13323
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 587
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 427
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13323
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 587
Składniki
Zetrzec jablka na tarce o duzych oczkach, orzechy grubo posiekac. Wszystkie skladniki oprócz maki i proszku do pieczenia wymieszac i odstawic na cala noc.
Nastepnego dnia dodac make i proszek do pieczenia, wyrobic ciasto i uformowac bochenek chleba. Piec w foremce wylozonej papierem do pieczenia w temp. 160° C ok. 60-80 minut w zaleznosci od wielkosci bochenka.
Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków. Zawiniety w folie przechowuje sie 3-4 tygodnie.