Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bagietki przygotowałam według przepisu z książki „Pieczywo siostry Marii” Bagietki w oryginale są z nadzieniem czosnkowym, pominęłam ten dodatek (przepis podaje z nadzieniem)
Cieple mleko wymieszać z cukrem i rozpuścić w nim drożdże (można dosypać do mąki bez rozpuszczania w mleku ) Do miski wsypać mąkę ,dodać soli ,wlać mleko z drożdżami i wodę , wymiesza .Ciasto zagniatać, aż stanie się gładkie i elastyczne i przestanie sie kleić do rąk (10-15 min )
Miskę z ciastem przykryć i odstawi w cieple miejsce na godzinę do wyrośnięcia(powinno podwoić swoją objętość )
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice i jeszcze raz zagnieść. Podzielić na cztery równe części i z każdej utoczyć wałek długości i grubości bagietki
Bagietki w smaku są identyczne jak te ze sklepu.
Odsłon: 6019
Zapiekanki wychodzą bardzo aromatyczne i chrupiące.Szczerze polecam ten przepis.
Odsłon: 1340
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 34
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 303
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 34
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 303
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Składniki
Cieple mleko wymieszać z cukrem i rozpuścić w nim drożdże (można dosypać do mąki bez rozpuszczania w mleku ) Do miski wsypać mąkę ,dodać soli ,wlać mleko z drożdżami i wodę , wymiesza .Ciasto zagniatać, aż stanie się gładkie i elastyczne i przestanie sie kleić do rąk (10-15 min ) Miskę z ciastem przykryć i odstawi w cieple miejsce na godzinę do wyrośnięcia(powinno podwoić swoją objętość )
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice i jeszcze raz zagnieść. Podzielić na cztery równe części i z każdej utoczyć wałek długości i grubości bagietki
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2342
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 1184