Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajgle z serka wiejskiego to prostsza i szybsza wersja tradycyjnego pieczywa. Dzięki dodatkowi serka są miękkie w środku, a chrupiące na zewnątrz. Przygotujesz je bez długiego wyrastania i wyrabiania ciasta!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15119
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3066
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15119
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3066
Składniki
Do miski włóż serek wiejski, wbij jajka i wlej olej. Zblenduj na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól, następnie dokładnie wymieszaj aż powstanie gładkie ciasto.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i lekko spryskaj olejem.
Z ciasta uformuj 4 bajgle. Zrób kulki i w środku palcem wygnieć otwór, aby uzyskać klasyczny kształt.
Ułóż je na blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem.
Włącz piekarnik i nagrzej go do 170°C (termoobieg). Piecz przez około 20-25 minut aż ładnie się zarumienią.
Po wystudzeniu przekrój i podawaj z dodatkami.