Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na niespotykany dobry chlebek.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10510
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4501
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424224
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10510
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4501
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424224
Składniki
Wykonanie: Liście bazylii dokładnie opłukać, osuszyć i zblendować na gładką masę. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia wymieszać. Białka jaj ubić na sztywno, miksując dalej wsypać ½ szklanki cukru a następnie ubijać wszystko około 5 minut, aż powstanie lśniąca piana. Do oddzielnej miski włożyć żółtka, wsypać pozostały cukier i ubić na jasny puszysty krem. Ubijając dalej dodawać na przemian suche składniki oraz bazylię. Następie dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej wcześniej formy keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut.