Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na niespotykany dobry chlebek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12899
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12899
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4647
Składniki
Wykonanie: Liście bazylii dokładnie opłukać, osuszyć i zblendować na gładką masę. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia wymieszać. Białka jaj ubić na sztywno, miksując dalej wsypać ½ szklanki cukru a następnie ubijać wszystko około 5 minut, aż powstanie lśniąca piana. Do oddzielnej miski włożyć żółtka, wsypać pozostały cukier i ubić na jasny puszysty krem. Ubijając dalej dodawać na przemian suche składniki oraz bazylię. Następie dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej wcześniej formy keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut.