Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na niespotykany dobry chlebek.
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 824
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1987
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 114
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 824
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1987
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 114
Składniki
Wykonanie: Liście bazylii dokładnie opłukać, osuszyć i zblendować na gładką masę. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia wymieszać. Białka jaj ubić na sztywno, miksując dalej wsypać ½ szklanki cukru a następnie ubijać wszystko około 5 minut, aż powstanie lśniąca piana. Do oddzielnej miski włożyć żółtka, wsypać pozostały cukier i ubić na jasny puszysty krem. Ubijając dalej dodawać na przemian suche składniki oraz bazylię. Następie dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej wcześniej formy keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut.