Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na niespotykany dobry chlebek.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13286
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10749
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 490
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8313
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13286
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10749
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 490
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8313
Składniki
Wykonanie: Liście bazylii dokładnie opłukać, osuszyć i zblendować na gładką masę. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia wymieszać. Białka jaj ubić na sztywno, miksując dalej wsypać ½ szklanki cukru a następnie ubijać wszystko około 5 minut, aż powstanie lśniąca piana. Do oddzielnej miski włożyć żółtka, wsypać pozostały cukier i ubić na jasny puszysty krem. Ubijając dalej dodawać na przemian suche składniki oraz bazylię. Następie dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej wcześniej formy keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut.