Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na niespotykany dobry chlebek.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 103
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 62
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 103
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 62
Składniki
Wykonanie: Liście bazylii dokładnie opłukać, osuszyć i zblendować na gładką masę. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia wymieszać. Białka jaj ubić na sztywno, miksując dalej wsypać ½ szklanki cukru a następnie ubijać wszystko około 5 minut, aż powstanie lśniąca piana. Do oddzielnej miski włożyć żółtka, wsypać pozostały cukier i ubić na jasny puszysty krem. Ubijając dalej dodawać na przemian suche składniki oraz bazylię. Następie dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej wcześniej formy keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut.