Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 671
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 995
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 671
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 995
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 802
Składniki
Mleko, sól, cukier, masło i mąkę razem wymieszać. Na końcu wsypać drożdże i wymieszać. Powstałe ciasto przełożyć do foremki i odstawić w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość.
Jeżeli ciasto nam już urosło, to wstawiamy je do zimnego piekarnika i nastawiamy temp. 180st. C. Pieczemy ok. 45 min - do suchego patyczka. Smacznego.