Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1492
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8267
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 196
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1492
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8267
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 196
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
Składniki
Brokuł wyparzać w gorącej osolonej wodzie z czosnkiem około 5 minut. Powinien być jędrny i kruchy. Studzimy na sicie potem na ręczniku. Do pokruszonych drożdży dodaj cukier i utrzyj aż drożdże się rozpuszczą. Wlej połowę letniego mleka, wymieszaj, przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Do miski wsyp mąkę, dodaj olej, sól, wyrośnięty rozczyn, czosnek staropolski i kurkumę. Zagnieć jednolite ciasto dolewając wodę. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłym miejsce na ok.60 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć i rozklep lub rozwałkuj. Na środku umieść brokuła i dokładnie oblep go ciastem.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( łączeniem ciasta do dołu ). Przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut. Następnie wierzch chleba posmaruj roztrzepanym żółtkiem i posyp słonecznikiem.
Piecz 20-30 minut w 180 C.