Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na przepyszne mięciutkie drożdżówki z kruszonką i owocami. Do tego przepisu użyliśmy borówki, ale równie dobrze smakują z innymi owocami. Smacznego!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem i wyrabiamy do momentu aż będzie elastyczne (około 10 minut na wolnych obrotach mieszadłem typu hak), można również ugniatać ciasto ręcznie Ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu na 1 godzinę do wyrośnięcia W między czasie składniki na kruszonkę mieszamy razem, wyrabiamy, sklejamy w kulkę i wkładamy do lodówki (1 godzina)
Wyrośnięte ciasto formujemy w rulon i kroimy na 9 równych części z których formujemy kulki, ponownie odstawiamy do wyrośnięcia tym razem na 15 minut Kolejny krokiem będzie wykonanie zagłębień w każdej kuleczce, za pomocą szklanki (jak na zdjęciu)
Do dołków nakładamy borówki i posypujemy kruszonką Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopniach przez około 16-18 minut (środkowy poziom bez termoobiegu) Smacznego!