Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na przepyszne mięciutkie drożdżówki z kruszonką i owocami. Do tego przepisu użyliśmy borówki, ale równie dobrze smakują z innymi owocami. Smacznego!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1951
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 148
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1951
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 148
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem i wyrabiamy do momentu aż będzie elastyczne (około 10 minut na wolnych obrotach mieszadłem typu hak), można również ugniatać ciasto ręcznie Ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu na 1 godzinę do wyrośnięcia W między czasie składniki na kruszonkę mieszamy razem, wyrabiamy, sklejamy w kulkę i wkładamy do lodówki (1 godzina)
Wyrośnięte ciasto formujemy w rulon i kroimy na 9 równych części z których formujemy kulki, ponownie odstawiamy do wyrośnięcia tym razem na 15 minut Kolejny krokiem będzie wykonanie zagłębień w każdej kuleczce, za pomocą szklanki (jak na zdjęciu)
Do dołków nakładamy borówki i posypujemy kruszonką Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopniach przez około 16-18 minut (środkowy poziom bez termoobiegu) Smacznego!