Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i niezwykle proste
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 202
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16252
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 85
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 224
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 202
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16252
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 85
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 224
Składniki
Drożdże rozpuscic w letnim mleku, połączyc z pozostałymi składnikami ciasta. Wyrabiac do momentu, aż ciasto zacznie odchodzic od dłoni. Przykryc ściereczką, pozostawic do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta uformowac jednakowej wielkości kwadraty o półcentymetrowej grubości (ja miejscami zrobiłam za cienkie i tam konfitura delikatnie zaczęła wypływac). Na środek każdego placka położyc łyżkę konfitury, zwinąc i uformowac bułeczkę. Bułeczki pozostawic do wyrośnięcia, następnie piec w temp. 180-200 stopni ok. 30 minut. Z podanych składników powinno wyjśc 10 bułeczek.