Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i niezwykle proste
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2832
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 606
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 733
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 272
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2832
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 606
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 733
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 272
Składniki
Drożdże rozpuscic w letnim mleku, połączyc z pozostałymi składnikami ciasta. Wyrabiac do momentu, aż ciasto zacznie odchodzic od dłoni. Przykryc ściereczką, pozostawic do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta uformowac jednakowej wielkości kwadraty o półcentymetrowej grubości (ja miejscami zrobiłam za cienkie i tam konfitura delikatnie zaczęła wypływac). Na środek każdego placka położyc łyżkę konfitury, zwinąc i uformowac bułeczkę. Bułeczki pozostawic do wyrośnięcia, następnie piec w temp. 180-200 stopni ok. 30 minut. Z podanych składników powinno wyjśc 10 bułeczek.