Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe bułeczki.Przepis z programu"Rewolucja na talerzu"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Wyrobić ciasto zagniatając mąkę z solą,drożdżami,mlekiem,miodem i oliwą oraz dodać pokrojone owoce.Odstawić na 30 min.
Wyrobić ciasto zagniatając mąkę z solą,drożdżami,mlekiem,miodem i oliwą oraz dodać pokrojone owoce.Odstawić na 30 min.
Uformować bułeczki (ciasto jest rzadkie,ja robię to dłońmi lekko skropionymi oliwą),poukładać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakryć folią aluminiową i odstawić znów na 30 min.
Uformować bułeczki (ciasto jest rzadkie,ja robię to dłońmi lekko skropionymi oliwą),poukładać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakryć folią aluminiową i odstawić znów na 30 min.
Wstawić do piekarnika(zdjąć folię) do 190 st i piec ok 30 min.
Wstawić do piekarnika(zdjąć folię) do 190 st i piec ok 30 min.