Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe bułeczki.Przepis z programu"Rewolucja na talerzu"
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 124
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 111
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 124
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 111
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Składniki
Wyrobić ciasto zagniatając mąkę z solą,drożdżami,mlekiem,miodem i oliwą oraz dodać pokrojone owoce.Odstawić na 30 min.
Wyrobić ciasto zagniatając mąkę z solą,drożdżami,mlekiem,miodem i oliwą oraz dodać pokrojone owoce.Odstawić na 30 min.
Uformować bułeczki (ciasto jest rzadkie,ja robię to dłońmi lekko skropionymi oliwą),poukładać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakryć folią aluminiową i odstawić znów na 30 min.
Uformować bułeczki (ciasto jest rzadkie,ja robię to dłońmi lekko skropionymi oliwą),poukładać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakryć folią aluminiową i odstawić znów na 30 min.
Wstawić do piekarnika(zdjąć folię) do 190 st i piec ok 30 min.
Wstawić do piekarnika(zdjąć folię) do 190 st i piec ok 30 min.