Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie pyszne bułeczki, nawet nie sądzisz jak proste jest przygotowanie. Zapach tych bułek unosi się po całym domu, idealne na śniadanie. Świeże są jeszcze na trzeci dzień.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 650
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1387
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25767
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 650
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1387
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25767
Składniki
1. Drożdże rozpuszczam w letnim mleku. 2. Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam mleko z drożdżami, dodaję masło i wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.
3. Po tym czasie ciasto dzielę na 12 części. Z każdej części ciasto formuję podłużne wałki około 15 cm. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Bułeczki gotowe. 5. Smacznego.