Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie pyszne bułeczki, nawet nie sądzisz jak proste jest przygotowanie. Zapach tych bułek unosi się po całym domu, idealne na śniadanie. Świeże są jeszcze na trzeci dzień.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1444
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12576
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1444
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12576
Składniki
1. Drożdże rozpuszczam w letnim mleku. 2. Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam mleko z drożdżami, dodaję masło i wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.
3. Po tym czasie ciasto dzielę na 12 części. Z każdej części ciasto formuję podłużne wałki około 15 cm. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Bułeczki gotowe. 5. Smacznego.