Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie pyszne bułeczki, nawet nie sądzisz jak proste jest przygotowanie. Zapach tych bułek unosi się po całym domu, idealne na śniadanie. Świeże są jeszcze na trzeci dzień.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
1. Drożdże rozpuszczam w letnim mleku. 2. Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam mleko z drożdżami, dodaję masło i wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.
3. Po tym czasie ciasto dzielę na 12 części. Z każdej części ciasto formuję podłużne wałki około 15 cm. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Bułeczki gotowe. 5. Smacznego.