Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bułeczki orkiszowe z mąką pszenną i orkiszową. Nadziane brzoskwiniami z puszki. Polecam przepis.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9745
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3455
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6849
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9745
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3455
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6849
Składniki
Mąki mieszamy ze sobą, dodajemy również suche drożdże. Do wymieszanych składników dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na równe części. Połówki brzoskwiń dzielimy na pół. Kawałki ciasta spłaszczamy układamy kawałek brzoskwini i formujemy kuleczki. Kuleczki obtaczamy w cukrze. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia. Układamy bułeczki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)