Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie bułeczki
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 698
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6100
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 698
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6100
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Drożdże rozkruszyć w miseczce , dodać do nich 1 łyżkę cukru, łyżeczkę jogurtu, 2 łyżki ciepłego mleka i łyżeczkę mąki. Zarobić zaczyn i zostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić w mleku Żółtka dokładnie wymieszać z 2 łyżkami cukru ( można dodać 1 łyżkę gorącej wody, wtedy cukier szybciej się rozpuści ) Przesiać do miski mąkę, dodać sól, utarte żółtka, zaczyn z drożdży i zamieszać. Wlać ciepłe mleko z rozpuszczonym masłem. Wyrobić ciasto na gładką, elastyczną masę, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. godzinę, aby ciasto podwoiło swą objętość. Do sera dodać cukier i cukier wanilinowy oraz jajko i dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat delikatnie obsypany mąką, rozwałkować na prostokąt o grubości 3-4 mm.
Wyłożyć na ciasto ser i rozprowadzić ją po całości. Ciasto złożyć na trzy - 1/3 ciasta zagiąć od dołu i 1/3 założyć od góry Ciasto przekroić na równe części i każdą część przekręcić w połowie Piec w temp. 180°C ok. 20-25 minut ( u mnie upiekły się już po 15-18 minutach Lukier: 1szklanka cukru pudru dokładnie rozpuścić w 1-2 łyżeczkach soku z cytryny i polewać jeszcze ciepłe bułki.