Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszne, pachnące, domowe.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231750
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36356
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231750
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36356
        
        
                Składniki
Do kielicha blendera wlać mleko, olej rzepakowy i dodać drożdże, cukier, jajko, sól. Dokładanie zmiksować ok 2 min.
Do miseczki przesypać mąkę pszenną. Stopniowo dolewać zmiksowaną mieszankę i mieszać z mąką. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę i dokładnie zagnieść. Podsypywać mąką jeśli jest taka potrzeba.
Ciasto podzielić na cztery części. Żeby były równe można zważyć każdy kawałek. Będą cztery bułeczki.
Każdą część rozwałkować na owalny placek. Posypać żurawiną i zwijać w cygara.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić pod ściereczką na 15 min.
Posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 min.
Bułeczki gotowe.
Smacznego.
*
Można ciasto podzielić na więcej części i zrobić mniejsze bułeczki. Można pominąć żurawinę.