Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszne, pachnące, domowe.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13168
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2529
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4624
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13168
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2529
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4624
Składniki
Do kielicha blendera wlać mleko, olej rzepakowy i dodać drożdże, cukier, jajko, sól. Dokładanie zmiksować ok 2 min.
Do miseczki przesypać mąkę pszenną. Stopniowo dolewać zmiksowaną mieszankę i mieszać z mąką. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę i dokładnie zagnieść. Podsypywać mąką jeśli jest taka potrzeba.
Ciasto podzielić na cztery części. Żeby były równe można zważyć każdy kawałek. Będą cztery bułeczki.
Każdą część rozwałkować na owalny placek. Posypać żurawiną i zwijać w cygara.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić pod ściereczką na 15 min.
Posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 min.
Bułeczki gotowe.
Smacznego.
*
Można ciasto podzielić na więcej części i zrobić mniejsze bułeczki. Można pominąć żurawinę.