Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszne, pachnące, domowe.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 964
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4582
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1229
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 547
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 964
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4582
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1229
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 547
Składniki
Do kielicha blendera wlać mleko, olej rzepakowy i dodać drożdże, cukier, jajko, sól. Dokładanie zmiksować ok 2 min.
Do miseczki przesypać mąkę pszenną. Stopniowo dolewać zmiksowaną mieszankę i mieszać z mąką. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę i dokładnie zagnieść. Podsypywać mąką jeśli jest taka potrzeba.
Ciasto podzielić na cztery części. Żeby były równe można zważyć każdy kawałek. Będą cztery bułeczki.
Każdą część rozwałkować na owalny placek. Posypać żurawiną i zwijać w cygara.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić pod ściereczką na 15 min.
Posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 min.
Bułeczki gotowe.
Smacznego.
*
Można ciasto podzielić na więcej części i zrobić mniejsze bułeczki. Można pominąć żurawinę.