Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon jagodowy jeszcze trwa więc zachęcam do zrobienia bułeczek drożdżowych z jagodami i chrupiącą kruszonką.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami. Dodajemy pozostałe składniki. Na koniec dodajemy roztopione masło. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę. Jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Ciasto dzielimy na 15 równych kuleczek. Spłaszczamy i wykładamy farsz (kopiasta łyżka). Zlepiamy dokładnie bułeczki. Bułeczki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki kruszonki zamieszczamy w misce i wyrabiamy aż powstanie kruszonka. Posypujemy bułeczki. Jagodzianki piec w temperaturze 170º C przez około 35 minut. Smacznego ;)