Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe, zdrowe z ziarnami bułeczki polecam każdemu ;)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 133
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31303
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 133
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31303
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać niewielką ilością ciepłej wody, dodać miód, 2-3 łyżki mąki, wymieszać i odstawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałą mąk, sól, resztę wody, stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i ustawić w nasłonecznione miejsce na ok. 45 min.
Wyrośnięte podzielić na równe części, u mnie 14 szt. Uformować bułeczki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem i odczekać kolejne 45 min. Napuszone posmarować jajem wymieszanym z mlekiem i posypać wymieszanymi ziarnami.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!