Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe, zdrowe z ziarnami bułeczki polecam każdemu ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32789
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32789
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać niewielką ilością ciepłej wody, dodać miód, 2-3 łyżki mąki, wymieszać i odstawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałą mąk, sól, resztę wody, stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i ustawić w nasłonecznione miejsce na ok. 45 min.
Wyrośnięte podzielić na równe części, u mnie 14 szt. Uformować bułeczki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem i odczekać kolejne 45 min. Napuszone posmarować jajem wymieszanym z mlekiem i posypać wymieszanymi ziarnami.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!