Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe, zdrowe z ziarnami bułeczki polecam każdemu ;)
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać niewielką ilością ciepłej wody, dodać miód, 2-3 łyżki mąki, wymieszać i odstawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałą mąk, sól, resztę wody, stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i ustawić w nasłonecznione miejsce na ok. 45 min.
Wyrośnięte podzielić na równe części, u mnie 14 szt. Uformować bułeczki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem i odczekać kolejne 45 min. Napuszone posmarować jajem wymieszanym z mlekiem i posypać wymieszanymi ziarnami.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!