Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym idealne na różne okazje i spotkania rodzinne jak również do zabrania do pracy czy szkoły.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181954
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181954
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Składniki
Do miski przesiej mąkę dodaj sól, zioła prowansalskie, wymieszaj, zrób zagłębienie wsyp cukier i suche drożdże dodaj ciepłą wodę i olej wyrób elastyczne ciasto,wyrabiają około 10 minut, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Pieczarki obierz opłucz, cebulę również na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż dodaj pokrojone pieczarki dopraw solą pieprzem i duś około 15 minut następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i natką pietruszki, duś jeszcze 5minut odstaw do ostygnięcia.
Na oprószoną mąka stolnicę wyjmij ciasto podziel na 12 części i uformuj bułeczki wielkości dłoni na środek nakładaj po 1 łyżce farszu i zlepiaj bułeczki formując jajkowaty kształt. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły.
Roztrzepanym jajkiem smaruj bułeczki i posyp sezamem.Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.