Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym idealne na różne okazje i spotkania rodzinne jak również do zabrania do pracy czy szkoły.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 134
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 95
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 134
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 95
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
Do miski przesiej mąkę dodaj sól, zioła prowansalskie, wymieszaj, zrób zagłębienie wsyp cukier i suche drożdże dodaj ciepłą wodę i olej wyrób elastyczne ciasto,wyrabiają około 10 minut, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Pieczarki obierz opłucz, cebulę również na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż dodaj pokrojone pieczarki dopraw solą pieprzem i duś około 15 minut następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i natką pietruszki, duś jeszcze 5minut odstaw do ostygnięcia.
Na oprószoną mąka stolnicę wyjmij ciasto podziel na 12 części i uformuj bułeczki wielkości dłoni na środek nakładaj po 1 łyżce farszu i zlepiaj bułeczki formując jajkowaty kształt. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły.
Roztrzepanym jajkiem smaruj bułeczki i posyp sezamem.Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.