Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym idealne na różne okazje i spotkania rodzinne jak również do zabrania do pracy czy szkoły.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Składniki
Do miski przesiej mąkę dodaj sól, zioła prowansalskie, wymieszaj, zrób zagłębienie wsyp cukier i suche drożdże dodaj ciepłą wodę i olej wyrób elastyczne ciasto,wyrabiają około 10 minut, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Pieczarki obierz opłucz, cebulę również na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż dodaj pokrojone pieczarki dopraw solą pieprzem i duś około 15 minut następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i natką pietruszki, duś jeszcze 5minut odstaw do ostygnięcia.
Na oprószoną mąka stolnicę wyjmij ciasto podziel na 12 części i uformuj bułeczki wielkości dłoni na środek nakładaj po 1 łyżce farszu i zlepiaj bułeczki formując jajkowaty kształt. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły.
Roztrzepanym jajkiem smaruj bułeczki i posyp sezamem.Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.