Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie przepis na pyszne bułeczki drożdżowe, idealne na kolację, imprezę lub grilla. Poniżej przepis na 12 szt, dla naszej 4-osobowej rodzinki zdecydowanie za mało :-)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 424
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 283
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 38
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 751
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 161
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 48
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 424
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 283
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 38
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 751
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 161
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 48
Składniki
Roztopione masło wymieszać z przeciśniętym czosnkiem i ziołami.
W garnuszku zmieszać mleko, cukier i drożdże. Przykryć i odłożyć do wyrośnięcia. W misce zmieszać mąki, sól, jogurt i masło. Następnie dodać zaczyn i wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć folią i odłożyć do wyrośnięcia na ok 40-50 minut. Następnie ciasto podzielić na 12 części. Każdą rozłożyć ręką na owal, pociąć nożem paski, posmarować masłem czosnkowym, posypać tartym serem i zawinąć na skos w roladę. Następnie roladę zawinąć w ślimak, a końcówkę włożyć do środka ślimaka.Bułki przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Chwilę zostawić do wyrośnięcia.
Przed włożeniem do piekarnika każdą bułkę posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać ziarnami. Piec 20 minut w 190 stopniach góra-dół do zrumienienia.