Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące bułeczki. A ten zapach!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 580
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2181
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 157
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 220
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 580
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2181
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 157
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 220
Składniki
Z drożdzy, ciepłego mleka, cukru i 4 łyżek mąki zrobić rozczyn. Pozostawić do wyrośnięcia.
W misce wymieszać mąki, sól i bazylię. Dodać rozczyn i oliwę. Wyrabiać - jeśli będzie się bardzo kleić do dłoni, posmarować ją oliwą.
Odstawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy podrośnie (mniej więcej się dwukrotnie), fromować bułeczki, nacinać je na krzyż i układać na formie. Odstawić do wyrośnięcia.
Piec ok. 20 minut w 170 stopniach, termoobieg.
Smacznego! Najpyszniejsze ze świeżym masełkiem. Oczywiście dodatek ziołowy w postaci bazylii nie jest konieczny - może być bez niej albo z inną przyprawą.