Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe bułeczki na śniadanie dla naszych pociech.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 778
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8110
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12995
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 343
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2215
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 778
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8110
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12995
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 343
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2215
Składniki
Wykonanie: Z lekko podgrzanego mleka, cukru, drożdży zrobić rozczyn. Gdy podrośnie dodać mąkę, olej, żółtka i wyrobić ciasto bardzo dokładnie aż będzie odchodziło od ręki. Odłożyć do wyrośnięcia, gdy ciasto podrośnie, urywać po kawałku ciasta, spłaszczyć na dłoni i nadziewać borówką wymieszaną z cukrem. Następnie formować bułeczki, dokładnie zlepić i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia spojeniem do dołu. Gotowe bułeczki posmarować pędzelkiem żółtkami rozmąconymi ze śmietanką. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.