Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe bułeczki na śniadanie dla naszych pociech.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 647
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4032
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3977
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 647
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4032
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3977
Składniki
Wykonanie: Z lekko podgrzanego mleka, cukru, drożdży zrobić rozczyn. Gdy podrośnie dodać mąkę, olej, żółtka i wyrobić ciasto bardzo dokładnie aż będzie odchodziło od ręki. Odłożyć do wyrośnięcia, gdy ciasto podrośnie, urywać po kawałku ciasta, spłaszczyć na dłoni i nadziewać borówką wymieszaną z cukrem. Następnie formować bułeczki, dokładnie zlepić i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia spojeniem do dołu. Gotowe bułeczki posmarować pędzelkiem żółtkami rozmąconymi ze śmietanką. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.