Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki owsiane, pyszne domowe zdrowe pieczywo. Wrzucam przepis z nadzieją, że ktoś z Was spróbuje :-) Z poniższego przepisu wyszło mi 12 sztuk.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1347
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4216
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1347
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4216
Składniki
Drożdże rozpuścić w połowie mleka z dodatkiem cukru lub miodu. W misce lub misie robota wymieszać obie mąki, sól, olej i wlać mleko z rozpuszczonymi drożdżami. Zacząć wyrabiać ciasto i stopniowo wlewać pozostałe mleko, ilość zależy od rodzaju użytej mąki. Ciasto wyrabiać ok. 10 minut. Następnie miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ponad godzinę. Wyjąć ciasto z miski, pougniatać i podzielić na 12 kawałków. Z każdego uformować bułkę i przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ponacinać i ponownie zostawić do napuszenia na kilkanaście minut. Przed włożeniem do piekarnika bułki posmarować mlekiem i posypać płatkami owsianymi. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach do zrumienienia. Smacznego!!!