Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe bułeczki pieczone w słoikach. Może nie smakują jak te ciepłe z piekarni, ale są naprawdę pyszne! A ich zaletą jest to, że zamknięte w słoiku zaraz po upieczeniu zachowują świeżość do 4 tygodni. Najważniejsze to mieć odpowiednie słoiki: proste od dołu do góry, inaczej bułeczek nie wyciągniemy. Najlepsze będą słoiki po produktach typu szynka w słoiku (Krakowski Kredens, Spichlerz Rusiecki). Polecam!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2211
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101809
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6224
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2211
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101809
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6224
Składniki
Słoiki smarujemy masłem o oprószamy mąką. W jednej misce łączymy suche składniki (mąkę, proszek, ziarna, sól), w drugim mieszamy składniki mokre (jogurt, mleko, olej, jajko). Następnie mieszamy zawartości obu misek i mieszamy tylko do połączenia składników. Masą napełniamy słoiki do połowy wysokości i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu natychmiast zakręcamy.