Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4443
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1446
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 390
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4443
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1446
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 390
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i odrobiną ciepłego mleka, odstawić na 10 minut aby zaczęły pracować.
Wymieszać mąkę, pozostałe mleko, rozpuszczone, przestudzone masło, sól oraz zaczyn drożdżowy i zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i zostawić na 60-90 minut do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto lekko zagnieść, podzielić na 6 równych części, uformować bułki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i zostawić do napuszenia na 40 minut.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni Celsjusza, piec bułki przez 16-18 minut, aż będą złotobrązowe.