Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12011
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16626
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12011
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16626
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5365
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i odrobiną ciepłego mleka, odstawić na 10 minut aby zaczęły pracować.
Wymieszać mąkę, pozostałe mleko, rozpuszczone, przestudzone masło, sól oraz zaczyn drożdżowy i zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i zostawić na 60-90 minut do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto lekko zagnieść, podzielić na 6 równych części, uformować bułki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i zostawić do napuszenia na 40 minut.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni Celsjusza, piec bułki przez 16-18 minut, aż będą złotobrązowe.