Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, z dodatkiem ziaren, czyli pieczone bułeczki w domu, polecam :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 615
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 615
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zlać niewielką ilością letniej wody i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałą wodę i resztę składników i wymieszać. Następnie dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć i odstawić do podwojenia objętości. Wyrośnięte podzielić na równe części (u mnie 9 szt). Uformować bułeczki, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, naciąć i odstawić do napuszenia.
Następnie posmarować mlekiem i można posypać dowolnymi nasionami. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Smacznego!