Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to smaczna i szybka potrawa, a dziś właśnie została przyrządzona na niedzielne śniadanie ;-)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1597
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1654
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1597
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1654
Składniki
Bułki przekroić, wydrążyć i rozdrob­nić miąższ. Obraną cebulę pokroić w kostkę. Mielone mięso usmażyć na dużym ogniu, dodać miąższ z bułki i cebu­lę i krótko podsmażyć, mięso zdjąć z ognia i doprawić do smaku ketchupem, sosem sojowym, solą i pieprzem.
Bułki lekko opiec, do środka włożyć 1/4 plasterka sera i usmażone mięso z dodatkami. Następnie bułki przy­kryć plastrem sera. Bułki zapiekać na górnym poziomie piekarnika lub grilla do momentu roztopienia się sera.