Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stolnica, wałek, miseczka, okrągła wykrawaczka, pędzelek
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3805
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 737
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3805
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 737
Składniki
Przygotować zaczyn. Mąkę przesiać, dodać sól, jajko, mocno ciepłe mleko oraz wyrośnięty zaczyn i chwile wyrobiać. Następnie dodać roztopione masło i zagnieść tak, aby ciasto było jednolite. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmażyć pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na nie za gruby placek i wykroić kółka, na ciasto nakładamy cebulę, posypujemy makiem, a brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w 180° na jasno złoty kolor.