Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stolnica, wałek, miseczka, okrągła wykrawaczka, pędzelek
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
Przygotować zaczyn. Mąkę przesiać, dodać sól, jajko, mocno ciepłe mleko oraz wyrośnięty zaczyn i chwile wyrobiać. Następnie dodać roztopione masło i zagnieść tak, aby ciasto było jednolite. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmażyć pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na nie za gruby placek i wykroić kółka, na ciasto nakładamy cebulę, posypujemy makiem, a brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w 180° na jasno złoty kolor.