Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stolnica, wałek, miseczka, okrągła wykrawaczka, pędzelek
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 1037
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7094
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 1037
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7094
Składniki
Przygotować zaczyn. Mąkę przesiać, dodać sól, jajko, mocno ciepłe mleko oraz wyrośnięty zaczyn i chwile wyrobiać. Następnie dodać roztopione masło i zagnieść tak, aby ciasto było jednolite. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmażyć pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na nie za gruby placek i wykroić kółka, na ciasto nakładamy cebulę, posypujemy makiem, a brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w 180° na jasno złoty kolor.