Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stolnica, wałek, miseczka, okrągła wykrawaczka, pędzelek
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457764
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457764
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Składniki
Przygotować zaczyn. Mąkę przesiać, dodać sól, jajko, mocno ciepłe mleko oraz wyrośnięty zaczyn i chwile wyrobiać. Następnie dodać roztopione masło i zagnieść tak, aby ciasto było jednolite. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmażyć pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na nie za gruby placek i wykroić kółka, na ciasto nakładamy cebulę, posypujemy makiem, a brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w 180° na jasno złoty kolor.