Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
W filiżance wymieszać drożdże z cukrem. Poczekać chwilę, aż się rozpuszczą. Mąkę wymieszać z wodą, dodać drożdże i olej. Wyrobić ciasto i pozostawić na ok 20 min, żeby wyrosło. Cebulę pokroić w kosteczkę, albo zetrzeć na tarce do warzyw i zeszklić na oleju. Dodać paprykę, pieprz, sól i wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ciasto podzielić na 4 części i uformować placki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Po środku każdego placka zrobić wgłębienie i nałożyć porcję cebuli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 min. Wyjąć blaszkę, nałożyć ser na każdy placek i zapiekać jeszcze do rozpuszczenia się sera. Podawać ciepłe np. z ketchupem. Smacznego