Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 66
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 66
Składniki
W filiżance wymieszać drożdże z cukrem. Poczekać chwilę, aż się rozpuszczą. Mąkę wymieszać z wodą, dodać drożdże i olej. Wyrobić ciasto i pozostawić na ok 20 min, żeby wyrosło. Cebulę pokroić w kosteczkę, albo zetrzeć na tarce do warzyw i zeszklić na oleju. Dodać paprykę, pieprz, sól i wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ciasto podzielić na 4 części i uformować placki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Po środku każdego placka zrobić wgłębienie i nałożyć porcję cebuli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 min. Wyjąć blaszkę, nałożyć ser na każdy placek i zapiekać jeszcze do rozpuszczenia się sera. Podawać ciepłe np. z ketchupem. Smacznego