Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb przygotowany w domu smakuje świetnie , każdy potrafi.
foremka keksówka 30 x 12 cm
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Mąki przesiać do wysokiego naczynia. Mleko lekko podgrzać, pokruszyć do niego drożdże, dodać cukier dokładnie wymieszać, dodać sól, wlać ciepłą wodę, wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia około 40 minut. Formę keksówkę 30 x 12 cm, wysmarować masłem, można spód posypać płatkami owsianymi ale nie koniecznie. Wyrośnięte ciasto wyrobić dodając słonecznik, włożyć do foremki , pozostawić do wyrośnięcia. Jajko roztrzepać, posmarować posypać czarnuszką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 45 minut. Wyjąć z foremki , studzić na kratce.