Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb przygotowany w domu smakuje świetnie , każdy potrafi.
 
        foremka keksówka 30 x 12 cm
 
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5928
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18720
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5928
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18720
 
         
         
                Składniki
Mąki przesiać do wysokiego naczynia. Mleko lekko podgrzać, pokruszyć do niego drożdże, dodać cukier dokładnie wymieszać, dodać sól, wlać ciepłą wodę, wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia około 40 minut. Formę keksówkę 30 x 12 cm, wysmarować masłem, można spód posypać płatkami owsianymi ale nie koniecznie. Wyrośnięte ciasto wyrobić dodając słonecznik, włożyć do foremki , pozostawić do wyrośnięcia. Jajko roztrzepać, posmarować posypać czarnuszką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 45 minut. Wyjąć z foremki , studzić na kratce.