Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb przygotowany w domu smakuje świetnie , każdy potrafi.
foremka keksówka 30 x 12 cm
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19612
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19612
Składniki
Mąki przesiać do wysokiego naczynia. Mleko lekko podgrzać, pokruszyć do niego drożdże, dodać cukier dokładnie wymieszać, dodać sól, wlać ciepłą wodę, wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia około 40 minut. Formę keksówkę 30 x 12 cm, wysmarować masłem, można spód posypać płatkami owsianymi ale nie koniecznie. Wyrośnięte ciasto wyrobić dodając słonecznik, włożyć do foremki , pozostawić do wyrośnięcia. Jajko roztrzepać, posmarować posypać czarnuszką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 45 minut. Wyjąć z foremki , studzić na kratce.