Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5502
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1001
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5502
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1001
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w jednym litrze ciepłej wody ze szczyptą soli. Osobno odłożyć po odrobinie otrąb gryczanych, słonecznika i siemienia do posypki. Resztę wymieszać z mąka, wlać rozczyn i dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić do podrośnięcia, przygotować formę, posypać połową odłożonych płatków, wylać ciasto i wyrównać. Posypać resztą ziaren, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 75 minut.