Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny jak się okazało chlebek bez mąki stał się ostatnio naszym jedynym pieczywem, które jemy z mężem. Spróbujcie i dajcie znać czy i Wam tak samo smakuje.
Łyżka i miska lub mikser/TM, foremka, piekarnik
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Składniki
Ser i jajka zmiel na gładką masę.
Następnie dodaj pozostałe składniki, czyli płatki i nasiona, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko razem dokładnie za pomocą miksera lub ręcznie czy za pomocą łyżki też będzie ok.
Ciasto przełóż od razu do wysmarowanej tłuszczem foremki o wymiarach 10x25. Silikonowej foremki nie musisz smarować.
Piecz w temperaturze 180°C góra dół przez około 50 minut do suchego patyczka.
Chlebek ostudź i wyjmij z foremki. Smacznego