Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny jak się okazało chlebek bez mąki stał się ostatnio naszym jedynym pieczywem, które jemy z mężem. Spróbujcie i dajcie znać czy i Wam tak samo smakuje.
Łyżka i miska lub mikser/TM, foremka, piekarnik
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 245
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17042
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1032
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 245
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17042
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1032
Składniki
Ser i jajka zmiel na gładką masę.
Następnie dodaj pozostałe składniki, czyli płatki i nasiona, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko razem dokładnie za pomocą miksera lub ręcznie czy za pomocą łyżki też będzie ok.
Ciasto przełóż od razu do wysmarowanej tłuszczem foremki o wymiarach 10x25. Silikonowej foremki nie musisz smarować.
Piecz w temperaturze 180°C góra dół przez około 50 minut do suchego patyczka.
Chlebek ostudź i wyjmij z foremki. Smacznego