Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-04-2020
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny chleb, zrobiony na drożdżach piekarskich bez zagniatania, wystarczy tylko wymieszać kilka składników i chleb zrobiony. Idealny chleb na stół Wielkanocny. Mam nadzieje że wam zasmakuje. Wesołych Świąt i dużo zdrowia :-) Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/HKkb9SGDVHQ
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Do dużej miski wrzucamy rozkruszone drożdże i zasypujemy cukrem, wlewamy ciepłą wodę ok 25 stopni, mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dorzucamy siemię i czarnuszkę, mąkę żytnią i płatki owsiane cały czas mieszając. Zaczyn odstawiamy na 30 minut aby zaczął pracować, po tym czasie solimy i wrzucamy mąkę pszenną, dokładnie mieszamy aby nie było grudek i gotowe ciasto przekładamy do foremki, odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Po tym czasie wkładamy foremkę z ciastem do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 10 minut, a później obniżamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 35 minut. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z foremki i odstawiamy na kratkę do ostygnięcia. Gotowe !!! Wesołych Świąt :-)