Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-04-2020
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny chleb, zrobiony na drożdżach piekarskich bez zagniatania, wystarczy tylko wymieszać kilka składników i chleb zrobiony. Idealny chleb na stół Wielkanocny. Mam nadzieje że wam zasmakuje. Wesołych Świąt i dużo zdrowia :-) Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/HKkb9SGDVHQ
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Do dużej miski wrzucamy rozkruszone drożdże i zasypujemy cukrem, wlewamy ciepłą wodę ok 25 stopni, mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dorzucamy siemię i czarnuszkę, mąkę żytnią i płatki owsiane cały czas mieszając. Zaczyn odstawiamy na 30 minut aby zaczął pracować, po tym czasie solimy i wrzucamy mąkę pszenną, dokładnie mieszamy aby nie było grudek i gotowe ciasto przekładamy do foremki, odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Po tym czasie wkładamy foremkę z ciastem do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 10 minut, a później obniżamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 35 minut. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z foremki i odstawiamy na kratkę do ostygnięcia. Gotowe !!! Wesołych Świąt :-)