Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny chlebek przygotowany z samych ziaren. Bez mąki, bez drożdży i bez zakwasu. Szybkie przygotowanie i mamy fajne pieczywo na śniadanie lub kolację.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1312
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36670
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3854
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 571
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3004
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1312
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36670
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3854
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 571
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3004
Składniki
Do dużej miski wlewamy jogurt, dodajemy miód. Wsypujemy płatki owsiane górskie, pestki słonecznika, nasiona chia, pestki dyni i orzechy nerkowca ( możemy pominąć). Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy sól i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy olej i mieszamy do połączenia się składników. Całość odstawiamy na dwie godziny, aby wszystko ładnie napęczniało. Po tym czasie przekładamy masę do foremek 10×24 cm lub innych podobnych wymiarach nasmarowanych olejem. Chlebki pieczemy 65 minut w 175 stopniach góra dół, na złoty ładny kolor. Chlebki zostawiamy do całkowitego wystudzenia w blaszce. Smacznego