Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi wiejskiego domowego chleba ale nie jesteśmy do końca skazani na marketowe dmuchane pieczywo
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 448
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21929
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 448
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21929
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
Do misy wsypujemy mąkę pszenną oraz żytnią, dodajemy drożdże, suchy zakwas, podsmażoną cebulę, sól i zalewamy letnią wodą
Całość dokładnie wymierzać i odstawić na ok 2-30 minut pod przykryciem
Ciasto przekładamy do podłużnej foremki (ok 30x10x7cm) i odstawiamy na godzinę żeby wyrosło, wierzch można posypać mąka
Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem na środkową półkę i pieczemy ok 50-60 minut