Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi wiejskiego domowego chleba ale nie jesteśmy do końca skazani na marketowe dmuchane pieczywo
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14377
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16458
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6614
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14377
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16458
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6614
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
Do misy wsypujemy mąkę pszenną oraz żytnią, dodajemy drożdże, suchy zakwas, podsmażoną cebulę, sól i zalewamy letnią wodą
Całość dokładnie wymierzać i odstawić na ok 2-30 minut pod przykryciem
Ciasto przekładamy do podłużnej foremki (ok 30x10x7cm) i odstawiamy na godzinę żeby wyrosło, wierzch można posypać mąka
Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem na środkową półkę i pieczemy ok 50-60 minut