Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny chleb bez wyrabiania - chleb uda się największemu laikowi ;)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1857
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254158
Polecam.
Odsłon: 1514
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1857
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254158
Polecam.
Odsłon: 1514
Składniki
Drożdże (suche) rozpuścić w 400 ml ciepłej wody, wymieszać i odstawić na bok. W międzyczasie do dużej miski przesiać 500 g mąki pszennej, dodać sól i cukier, wymieszać.
Do mąki dodać drożdże, wszystkie składniki wymieszać dokładnie łyżką, aż do powstania masy o jednolitej konsystencji. Miskę przykryć czystą ściereczką i odstawić na pół godziny, aby ciasto wyrosło.
Po 30 minutach wymieszać ciasto i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Można posypać ciasto płatkami owsianymi. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie włożyć chleb do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec godzinę.