Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, wspaniale pachnący i domowy :) Kto raz poddał się magii domowego pieczywa, ten będzie pod jego urokiem:)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 274
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4860
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44947
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 576
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 274
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4860
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44947
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 576
Składniki
W osobnych garnuszkach podgrzej mleko, zsiadłe mleko i oliwę. Przesiej obie mąki. Wlej do niej ciepłe płyny, wsyp ziarna. Rozgnieć drożdże ze szczyptą cukru, dodaj do ciasta i wyrabiaj.
Tajemnica dobrego chleba tkwi w tym, że musi dwukrotnie wyrosnąć, po pierwszym wyrośnięciu jeszcze raz ciasto wymieszaj.
Uformuj chleb
Piecz około 30 minut w temperaturze 220 stopni C.
Jeśli lubisz chrupiącą skórkę uchyl lekko piekarnik i skrop chleb wodą i piecz jeszcze 5 min wtedy skórka będzie błyszcząca i chrupiąca.