Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek dyniowy jako alternatywa dla kupnego pieczywa
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1051
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5606
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1051
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5606
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18025
Składniki
Mleko podgrzewamy tak by było letnie. Mus z dyni przekładamy do miski. Dodajemy sól, cukier, jajko, mleko i wszystko miksujemy lub ucieramy na gładką.masę. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Przekładamy do formy. Pieczemy około 45 minut w 200*C (W elektrycznym piekarniku trochę dłużej, po 45 minutach trzeba sprawdzić patyczkiem).