Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samodzielnie zrobiony chleb dyniowy to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Pasuje zarówno do dodatków na słodko, jak i na słono.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8503
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 341
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5168
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4915
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45233
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8503
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 341
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5168
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4915
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45233
Składniki
Miąższ z dyni pokrój w kostkę. Umieść na papierze do pieczenia na blaszce. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na około 20 minut. Po wyciągnięciu zmiksuj na gładkie puree.
Mleko podgrzej, aby było ciepłe, a nie gorące. Wlej do wysokiego naczynia. Wkrusz drożdże, wsyp łyżkę mąki łyżeczkę cukru. Wymieszaj i zostaw na 10 minut, aby zaczyn zaczął pracować.
Do dużej miski wsyp pozostałą mąkę, cukier i sól. Wlej zaczyn i dodaj miąższ z dyni. Wyrabiaj kilkanaście minut, aby ciasto było gładkie. Przykryj je i zostaw na około dwie godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie uformuj bochenek, podsypując delikatnie mąką. Ostrym nożem natnij go z zewnątrz. Ułóż na blaszce do pieczenia i zostaw do drugiego wyrośnięcia na 20 minut. Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 35-40 minut. Wystudź na kratce.