Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro wcześniej opublikowałam przepis na grahamki, to teraz czas na chleb. Składniki takie same jak przy bułkach. Polecam, bo nie ma to jak własny, zdrowy chlebuś.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105460
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 90
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105460
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 90
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Składniki
Mąki, drożdże, cukier i sól wsypać do miski. Dokładnie wymieszać. Wlać wodę i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut, aż przestanie się kleić i zacznie odchodzić od ręki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinkę. Po tym czasie ciasto przełożyć do keksówki. Wymiary keksówki 11x20 cm. Foremka powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto w foremce przykryć ściereczką i trzymać je w ciepłym miejscu kolejną godzinę. Przed pieczeniem posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40 minut. Potem wyjąć z foremki wraz z papierem do pieczenia. Odwrócić chleb na bok i dopiec jeszcze 10 minut.