Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro wcześniej opublikowałam przepis na grahamki, to teraz czas na chleb. Składniki takie same jak przy bułkach. Polecam, bo nie ma to jak własny, zdrowy chlebuś.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1488
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8264
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 196
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1488
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8264
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 196
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
Składniki
Mąki, drożdże, cukier i sól wsypać do miski. Dokładnie wymieszać. Wlać wodę i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut, aż przestanie się kleić i zacznie odchodzić od ręki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinkę. Po tym czasie ciasto przełożyć do keksówki. Wymiary keksówki 11x20 cm. Foremka powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto w foremce przykryć ściereczką i trzymać je w ciepłym miejscu kolejną godzinę. Przed pieczeniem posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40 minut. Potem wyjąć z foremki wraz z papierem do pieczenia. Odwrócić chleb na bok i dopiec jeszcze 10 minut.