Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro wcześniej opublikowałam przepis na grahamki, to teraz czas na chleb. Składniki takie same jak przy bułkach. Polecam, bo nie ma to jak własny, zdrowy chlebuś.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Mąki, drożdże, cukier i sól wsypać do miski. Dokładnie wymieszać. Wlać wodę i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut, aż przestanie się kleić i zacznie odchodzić od ręki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinkę. Po tym czasie ciasto przełożyć do keksówki. Wymiary keksówki 11x20 cm. Foremka powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto w foremce przykryć ściereczką i trzymać je w ciepłym miejscu kolejną godzinę. Przed pieczeniem posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40 minut. Potem wyjąć z foremki wraz z papierem do pieczenia. Odwrócić chleb na bok i dopiec jeszcze 10 minut.