Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro wcześniej opublikowałam przepis na grahamki, to teraz czas na chleb. Składniki takie same jak przy bułkach. Polecam, bo nie ma to jak własny, zdrowy chlebuś.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35695
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35695
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Składniki
Mąki, drożdże, cukier i sól wsypać do miski. Dokładnie wymieszać. Wlać wodę i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut, aż przestanie się kleić i zacznie odchodzić od ręki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinkę. Po tym czasie ciasto przełożyć do keksówki. Wymiary keksówki 11x20 cm. Foremka powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto w foremce przykryć ściereczką i trzymać je w ciepłym miejscu kolejną godzinę. Przed pieczeniem posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40 minut. Potem wyjąć z foremki wraz z papierem do pieczenia. Odwrócić chleb na bok i dopiec jeszcze 10 minut.