Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek na bazie ziemniaków.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2838
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 560
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 378
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2838
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 560
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 378
Składniki
1. Drożdże kruszymy do miski.
2. ½ szk. mleka lekko podgrzewamy
3. Do drożdży dodajemy cukier.
4. ½ szk. mąki
5. Podgrzane mleko.
6. Rozrabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia.
7. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu mielimy.
8. Do miski wsypujemy resztę mąki.
9. Dodajemy ziemniaki.
10. Wlewamy rozczyn.
11. Wbijamy jajka.
12. Wlewamy resztę mleka, solimy.
13. Wsypujemy pestki słonecznika.
14. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
15. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy do formy.
16. Pieczemy 40 minut w 180 ̊C. 17. Chlebek gotowy. 18. Smacznego.