Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek na bazie ziemniaków.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2972
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2972
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
Składniki
1. Drożdże kruszymy do miski.
2. ½ szk. mleka lekko podgrzewamy
3. Do drożdży dodajemy cukier.
4. ½ szk. mąki
5. Podgrzane mleko.
6. Rozrabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia.
7. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu mielimy.
8. Do miski wsypujemy resztę mąki.
9. Dodajemy ziemniaki.
10. Wlewamy rozczyn.
11. Wbijamy jajka.
12. Wlewamy resztę mleka, solimy.
13. Wsypujemy pestki słonecznika.
14. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
15. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy do formy.
16. Pieczemy 40 minut w 180 ̊C. 17. Chlebek gotowy. 18. Smacznego.