Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek na bazie ziemniaków.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 259
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 259
Składniki
1. Drożdże kruszymy do miski.
2. ½ szk. mleka lekko podgrzewamy
3. Do drożdży dodajemy cukier.
4. ½ szk. mąki
5. Podgrzane mleko.
6. Rozrabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia.
7. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu mielimy.
8. Do miski wsypujemy resztę mąki.
9. Dodajemy ziemniaki.
10. Wlewamy rozczyn.
11. Wbijamy jajka.
12. Wlewamy resztę mleka, solimy.
13. Wsypujemy pestki słonecznika.
14. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
15. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy do formy.
16. Pieczemy 40 minut w 180 ̊C. 17. Chlebek gotowy. 18. Smacznego.