Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest znacznie lepsze od sklepowego,a jego przygotowanie łatwiejsze niż się wydaje.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
W dużej misce połączyć zakwas z drożdżami,dodać mąkę,kaszę jaglaną,płatki owsiane ,sól i cukier.Wyrabiać drewnianą łyżką dolewając stopniowo wodę.Połączone składniki zagniatać ręcznie[lub w robocie kuchennym] aż powstanie gładkie i sprężyste ciasto[nie powinno kleić się do rąk].Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ,aż podwoi objętość.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieśc,uformować bochenek,włożyć do wysypanej mąką podłużnej formy.Odstawić do ponownego wyrośnięcia.Piec w temp.180 stopni około 50 minut.Studzić na kratce kuchennej.