Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest znacznie lepsze od sklepowego,a jego przygotowanie łatwiejsze niż się wydaje.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
W dużej misce połączyć zakwas z drożdżami,dodać mąkę,kaszę jaglaną,płatki owsiane ,sól i cukier.Wyrabiać drewnianą łyżką dolewając stopniowo wodę.Połączone składniki zagniatać ręcznie[lub w robocie kuchennym] aż powstanie gładkie i sprężyste ciasto[nie powinno kleić się do rąk].Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ,aż podwoi objętość.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieśc,uformować bochenek,włożyć do wysypanej mąką podłużnej formy.Odstawić do ponownego wyrośnięcia.Piec w temp.180 stopni około 50 minut.Studzić na kratce kuchennej.