Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniałaś kiedyś kupić więcej chleba, a następny dzień nie był handlowym...? Czasem i mnie się zdarzy. Podam Ci przepis na chleb, który zawsze wychodzi i nie potrzeba długo czekać na jego wyrośnięcie. Może i Tobie się kiedyś przyda ten przepis :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 365
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17141
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 365
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17141
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj widelcem w misce. Odstaw na 5-10 min przykryte ściereczką, aż zacznie rosnąć. Wtedy przełóż do foremki na keks, uprzednio posmarowanej olejem i oprószonej mąką.
Przykryj ściereczką i odczekaj znów 5-10 min. Kiedy chleb zacznie rosnąć i osiagnie 3/4 wysokości formy, wstaw do nagrzanego piekarnika do 210 st C. Piecz 10 min w tej temperaturze. Następnie zmniejsz do 190 st C i piecz jeszcze 50 min. Ostudż na kuchennej kratce, najlepiej wyjmij z formy :)
Smacznego :)