Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3011
Polecam.
Odsłon: 1786
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3011
Polecam.
Odsłon: 1786
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Połączyć wszystkie składniki na chleb (oprócz maku,żółtka i mleka) Wyrabiać ciasto ok 15 min a następnie włożyć do naczynia,przykryć i odstawić na ok godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie ciasto krotko wyrobić i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na ok półtorej do dwóch godzin. Po tym czasie posmarować wierzch wyrośniętego chleba żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać makiem. Piec ok 40 min w temp 200 st. Smacznego :)