Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16952
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 335
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 867
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24723
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16952
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 335
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 867
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24723
Składniki
Połączyć wszystkie składniki na chleb (oprócz maku,żółtka i mleka) Wyrabiać ciasto ok 15 min a następnie włożyć do naczynia,przykryć i odstawić na ok godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie ciasto krotko wyrobić i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na ok półtorej do dwóch godzin. Po tym czasie posmarować wierzch wyrośniętego chleba żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać makiem. Piec ok 40 min w temp 200 st. Smacznego :)