Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki chleb z chrupiącą skórką. Przepis od sąsiadki, zawsze się udaje!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3436
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4125
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73598
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15645
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3436
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4125
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73598
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15645
Składniki
Zaczyn: 1/2 szklanki ciepłej wody mieszamy z cukrem, drożdżami i 4 łyżkami mąki pszennej. Mieszamy i odstawiamy pod przykryciem, aż zaczyn podwoi swoją objętość. Zaczyn mieszamy z resztą składników. Wkładamy do miksera i końcówką do ciasta mieszamy 2-3 minuty na 1 biegu i 7 minut na drugim biegu. Odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Blachy smarujemy olejem i obsypujemy otrębami. Ciasto wkładamy do blaszek i znów pozostawiamy do wyrośnięcia, aż ciasto będzie wystawać nad formę.
Posypujemy sezamem i pieczemy 10 minut w 200 stopniach i 50 minut w 180 stopniach
Chleb wychodzi pyszny, nie kruszy.