Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na chleb razowy. Jest pyszny, smakuje wyśmienicie z samym masłem, długo zachowuje świeżość. Mi wszedł trochę jest niski, ale to w niczym nie przeszkadza. Po prostu podzieliłam ciasto na 2 małe keksówki, taki miałam zamysł, ale aby otrzymać zgrabny bochenek – polecam upiec w jednej formie.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18470
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7051
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30614
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29354
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18470
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7051
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30614
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29354
Składniki
Mąkę pszenną i żytnią, drożdże, sól, ziarna sezamu przełożyć do miski i wymieszać. Dodać wodę, miód i olej. Wszystkie składniki wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce, aż wyraźnie zwiększy swoją objętość ( na około 30minut). Formę keksową (długą na około 25cm) posmarować tłuszczem. Ciasto wyłożyć na blat posypany niedużą ilością mąki i krótko zagnieść. Następnie uformować rulon i przełożyć do formy. Ciasto posmarować wodą i posypać ziarnami sezamu. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na około 30minut). Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ostrym nożem ponacinać wierzch chleba tworząc wzór małych kwadracików. Formę wstawić do piekarnika, chleb piec 40-45 minut. Po tym czasie upieczony chleb wyjąć z formy, przełożyć na kratkę i wystudzić.