Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb na jogurcie naturalnym z dodatkiem ziaren słonecznika...polecam ;)
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i tyle mąki pszennej, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Potem dodać resztę mleka, mąki pszennej i całą żytnią, sól, jogurt w temp. pokojowej i całość wymieszać. Na koniec dodać słonecznik i stopione masło, wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Potem uformować 2 podłużne bochenki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika chleby posmarować wodą i naciąć.
Piec w temp.180 stopni przez ok. 35-40 min.
Smacznego!
Masz ochotę na tosty a chleba w domu brak ? Nic się nie stało - upiecz ten ch...
Odsłon: 6777
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 274
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 130
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 66
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 284
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 274
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 130
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 66
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 284
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i tyle mąki pszennej, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Potem dodać resztę mleka, mąki pszennej i całą żytnią, sól, jogurt w temp. pokojowej i całość wymieszać. Na koniec dodać słonecznik i stopione masło, wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Potem uformować 2 podłużne bochenki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika chleby posmarować wodą i naciąć.
Piec w temp.180 stopni przez ok. 35-40 min. Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2267
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 1114