Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, domowy chleb ...polecam ;)
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11119
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 293
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11119
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 293
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 383
Składniki
Drożdże wymieszać z brązowym cukrem. Następnie dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na ok. 7 min. Potem dodać pozostałe składniki (w tym kefir przynajmniej w temp.pokojowej) i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Potem uformować dwa bochenki, ponacinać, posmarować mlekiem i włożyć do piekarnika. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!