Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, domowy chleb ...polecam ;)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Drożdże wymieszać z brązowym cukrem. Następnie dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na ok. 7 min. Potem dodać pozostałe składniki (w tym kefir przynajmniej w temp.pokojowej) i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Potem uformować dwa bochenki, ponacinać, posmarować mlekiem i włożyć do piekarnika. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!