Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowy, domowy chlebek, polecam ;)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Drożdże rozmieszać z miodem. Następnie dodać kilka łyżek mąki i ciepłej wody, odstawić zaczyn na kilka minut. Potem dodać resztę mąki, ciepłej wody i sól połączyć ze sobą. Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto.
Gotowe od razu przełożyć do wysmarowanej prostokątnej formy. Pozostawić pod ściereczka na ok. 20 min.
Następnie wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok.50-60 min. Smacznego!